Hoe kies ik de juiste rugzak?

Hoe kies ik de juiste rugzak?

Rugzak: de ”musthave” tijdens je reis en in het dagelijkse leven.

Rugzakken zijn al een tijdje heel erg hip & trendy! En dat is zo gek nog niet want een rugzak is een super handige manier op je spullen in mee te nemen. Hieronder wil ik je wat tips & tricks geven voor het aanschaffen van jou (misschien wel allereerste) rugzak!

Ik ga op reis en neem mee….
Ga je op reis, trekking of op een ander avontuurlijke tocht en ben je op zoek naar een goede rugzak? Kijk dan niet alleen naar een hele goedkope of fashion rugzak. Het belangrijkste is dat er veel reisbagage in mee kan en het daarnaast comfortabel is om dagenlang bij je te dragen. Het is daarom uiterst belangrijk om een goede rugzak aan te schaffen. Maar hoe doe je dit eigenlijk?

De bergen in of naar school?
Het is goed om voor jezelf enkele vragen te beantwoorden met betrekking tot de soort activiteit wat je gaat doen. Bestaat je reis voornamelijk uit dagjes recreatief wandelen waarbij je wat water, lunch en extra (regen)kleding wilt meenemen of bestaat je avontuur uit het beklimmen van bergen en hiken waarbij je meer spullen nodig zult hebben? Dan kijk je voor jezelf wat je wilt meenemen zodat je de inhoud van je rugzak hierop kunt bepalen. Als je dit hebt gedaan, let dan goed op de pasvorm. Je wilt immers genieten van je reis en achteraf niet met een overbelaste rug zitten. Zorg dus voor een rugzak wat comfortabel en stabiel op je rug zit.

Op de fiets een mooie fietstocht maken? Ook dan neem je vaak wat spullen mee die onderweg goed van pas komen, denk bijvoorbeeld aan een lunchtrommel, water en een extra vestje of jasje.

Ben je niet zo’n avonturier en ben je op zoek naar een rugzak voor dagelijks gebruik om het bijvoorbeeld mee te nemen naar je school of werk? Dan bepaal je eerst welke spullen je nodig hebt en kies je een rugzak waar je dit goed in kan organiseren. Het is namelijk heel vervelend wanneer er in je rugzak al je benodigde spullen overhoop door elkaar liggen! Let dus goed op extra binnenvakjes en buitenvakjes welke voorzien zijn van een rits zodat je je spullen niet kwijtraakt.
Rugzakken tot 20 liter zijn compact en is ideaal als je weinig spullen nodig hebt. Je kunt hierin makkelijk je laptop in opbergen. Met een rugzak van 21 tot 30 liter ben je goed voorbereid voor een langere schooldag waarop je meerdere boeken nodig hebt.

Last but not least
Let bij het aanschaffen van een rugzak ook goed op stevige schouderbanden (hier rust namelijk het meeste gewicht op) en op goede verstelmogelijkheden. Dit laatste is belangrijk voor een goede gewichtsverdeling en extra stabiliteit.

 

Like this post?... Share it  >>>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also enjoy