Kom van die bank af!

good health is true wealth

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: we moeten meer bewegen en gezonder eten. Maar ook wij vinden het vaak lastig om van de bank af te komen, zeker in de wintermaanden waarbij het al vroeg donker is. Het is enorm verleidelijk om toch op de bank te kruipen, gekroeld onder een dekentje met een warm kopje thee. Ook geen slecht idee toch? Maar toch ga je op den duur de gevolgen van het niet voldoende bewegen ervaren.

Lucy Hoodie Green

Een en al geluk!
Ons lichaam is simpelweg niet gemaakt voor een zittend bestaan. Je lichaam takelt veel sneller af. Ook voor je hersenen is bewegen erg van belang. Een rondje hardlopen zorgt er al voor dat je even nergens aan hoeft te denken. Je beschermt je hersenen hiermee tegen overbelasting en stress. Je maakt het gelukshormoon ‘endorfine’ aan waar je een goed gevoel van krijgt. 

“Be stronger than your excuses”

Vind je het moeilijk om je er aan toe te zetten? Start dan eerst eens met de 30-minuten-regel. Voldoende bewegen is van uiterst belang voor een goede gezondheid. Wanneer je regelmatig beweegt, krijgt je lichaam meer zuurstof binnen. 

Een half uur per dag is al voldoende hiervoor. Je spieren worden aan het werk gezet. Je bloedsomloop krijgt hier ook een enorme opkikker van! Je bloedvaten en je hart blijven hiermee in een goede conditie, je wordt er fitter van én krijgt meer energie. En als kerst op de taart: je beloont jezelf met een strakker lichaam. Daar zeggen we geen nee tegen toch?

Plankgas? Bouw het  eerst op!
Wanneer je het meer bewegen rustig opstart, dan hou je het op langere termijn ook beter vol. Probeer in je dagplanning een half uurtje tijd vrij te maken om te bewegen. Je hoeft hierbij echt niet direct hard van stapel te lopen. Een (extra) blokje om, met de fiets naar je werk, of de trap pakken in plaats van de lift doet al wonderen. Je hoeft niet te overdrijven, het is namelijk ook erg belangrijk dat je er plezier in hebt! Een te ambitieuze start is een reden dat veel mensen hun sport voornemens niet volhouden, maak het jezelf daardoor niet te moeilijk en hou het leuk.

 

Ooh lala Jogger lucy pink
Ooh-lala-olive-roxy-pants
Nina Top Purple

Ooh La La.. kijk haar gaan!
Sporten wordt ook nog eens leuker als je het in comfortabele maar toch stijlvolle kleding doet! Je goed kunnen bewegen is van uiterst belang. Zorg daarom voor lekker zittende kleding. En als je veel buiten bent tijdens het bewegen, hou je zelf dan lekker warm door bijvoorbeeld een hoodie met een jogger aan te trekken. ARWA | MAE heeft super comfortabele en uiterst mooie sports / active wear in het assortiment. Want zeg nou, van sporten in een leuk uitziende outfit kom je toch nog iets sneller van die bank af?!

Like this post?... Share it  >>>

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You might also enjoy